Арон Дин, бели полицајац који је убио једну Афроамериканку у њеном дому када је одговорио на дојаву о могућој провали, реаговао је непримерено и дао је отказ не чекајући да буде отпуштен, саопштио је данас шеф полиције у америчком граду Форт Ворту.

Ататијана Џеферсон (28) убијена је у суботу ујутро док је са осмогодишњим нећаком играла игрице, када ју је погодио метак који је долетео кроз прозор.

На снимцима камере на опреми полицајца види се да се Дин није представио као полицајац и да је пуцо две секунде након што је узвикнуо жени да покаже руке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - DRAMA U NjUJORKU: Četiri osobe ubijene, troje ranjeno ispred noćnog kluba (FOTO / VIDEO)

Полицајац је дошао на место догађаја након што је комшија нешто после 02.00 сата пријавио да је видео отворена улазна врата куће, преноси АП.

На снимку се чује како Дин виче: "Подигни руке! Покажи руке!", али се не чује да се идентификовао као службено лице.

Види се како две секунде након упозорења пуца кроз прозор.

Ататијана Џеферсон проглашена је мртвом неколико минута касније.

Из полицијске станице Форт Ворта саопштили су да је полицајац пуцао пошто је "уочио претњу", али није наведено због чега се осећао угрожено.

Шеф полиције Ед Краус изјавио је да би Дин био отпуштен да сам није дао отказ.

Породица убијене Афроамериканке захтевала да Дин буде отпуштен и ухапшен.

"Морали су да размишљају о томе да је то нечија ћерка, да је неко воли. Сигурно је постојао бољи начин. Није морало да дође до овога", рекао је отац жртве.

Ататијана Џеферсон је завршила биологију на Универзитету "Ксавиер", а радила је за компанију која се бави продајом медицинске опреме.