Канађанин Алек Минесијан, који је пре годину и по дана комбијем усмртио 10 пешака у Торонту, рекао је полицији да припада онлајн заједници сексуално фрустрираних мушкараца који су планирали нападе на људе који имају сексуалне односе, показује недавно објављени видео-снимци.


Минесијан се суочава са отпужбом за десетоструко убиство и 16 тачака за покушај убиства у вези са нападом 23. јула 2018. године.

Оптужен је да је изнајмљеним комбијем улетео у масу пешака у Торонту када је усмртио осам жена и двојицу мушкараца старих између 22 и 94 године.

Он је полицији дао изјаву само неколико сати након напада, а данас је скинута забрања објављивања записника са испитивања, преноси АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Колико сте сексуално интелигентни?

"Осећам да сам испунио своју мисију", рекао је Минесијан одговарајући на питање инспектора како се осећа због смрти десет особа.

Он је признао да никад није имао девојку и да је возило употребио као оружје те да му је жеља била да инспирише друге напада.

"Преко Интернета сам упознао неколико момака који се осећају исто", рекао је он додавши да су они "превелике кукавице да испоље свој бес".

Минесијан, како каже, припада онлајн покрету "недобровољног целибата" а о својим сексуалним фрустрацијама имао је комуникацију на једном форуму где екстремисти исказују своје ставове.


Рекао је и да је био у контакту са Елиотом Роџером који је објавио манифест против жена које су га одбиле, а затим убио шесторо а ранио 13 одоба у пуцњави 2014. код Универзитета Калфиорнија пре него што је извршио самоубиство.


Минесијан је рекао да је "радикализоан" отприлике у време када је Роџер извео напад.

"Мислио сам да је време да предузмем акцију а не само да седим са стране и трујем се својом тугом", рекао је он.


Испричао је и неколико случајева када је био одбијен од стране жена што је код њега изазвало велики гнев и фрустрацију.

Суђење Минесијану почиње у фебруару, а судија Ен Молој рекла је летос да ће његова изјава полицији бити један од кључних доказа тужилаштва као и да ће његово психичко стање бити релевантно.