Амерички председник Доналд Трамп рекао је данас свом особљу да жели да зна ко је "узбуњивачу" дао информације о његовом телефонском разговору са украјинским колегом Володимиром Зеленским, истичући да је та особа "скоро шпијун", јавља Њујорк тајмс.


Трамп је рекао да је онај ко је дао информације о његовом телефонском разговору "скоро шпијун" и да се "у стара времена" са шпијунима другачије поступало, преноси њујоршки лист, позивајући се на неименовани извор који је упознат са Трамповим коментарима, преноси Ројтерс.


Након што је неименовани узбуњивач изнео да је Трамп у телефонском разговору од Зеленског тражио да истражи сина противкандидата на председничким изборима Џозефа Бајдена, само неколико дана након што је замрзнуо војну помоћ Украјини од скоро 400 милиона евра, амерички Конгрес покренуо је истрагу о томе да ли амерички председник треба да буде опозван.


Прочитајте још: Зеленски: Није требало објавити шта сам причао Трампу


Истрага треба да утврди да ли је Трамп злоупотребио положај тако што је тражио страну помоћ како би нашкодио ривалу.


Трамп је изјавио да није учинио ништа лоше и да је у току "највећи лов на вештице у историји".


Зеленски је рекао да не жели да се меша у америчку политику и да га је једина особа која може да утиче на њега његов шестогодишњи син.