ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

МОСКВА


НОВЕ власти ме не могу затворити. Не бојим се никога и ничега, изјавио је бивши председник Украјине Петар Порошенко пред камерама Петог канала. Порошенко против кога постоји 13 кривичних пријава самоуверено тврди да је његова политичка сила такава да се ничега не боји.


Прочитајте још: КУД СЕ ДЕДЕ ПОРОШЕНКО? Медији брује о судбини некадашњег председника Украјине


Садашње власти на челу са председником Владимиром Зеленским Порошенко је назвао "маљчики" што би на нашем језику било дечаци.


- Годинама су многи хтели да ме стрпају у затвор али нису успели, па ни овима садашњим то неће успети, нарцисодино је рекао Порошенко. Он је додао да ако суд ипак донесе одлуку против њега то ће заправо бити ударац против садашње власти


Неоспорно је да су у 13 кривичних дела спомиње Петар Порошенко а од тога у четири случаја суд га је звао као сведока.Лепеза оптужби против Порошенка је велика од тога да га сумњиче за издају дражаве па до покушаја да изађе из земље са лажним документима. Сумњичи се и да је избегао плаћање пореза код куповине ТВ камала "Прјамој",(Директни) а такође и код продаје фабрике.


Прочитајте још: Порошенко иде на детектор лажи?


Али до сада заиста против Порошенка није подигнута службено нити једна оптужница. Скупљају ли то истражитељи доказе тек ће се видети. У случају да заиста буде суђен и осуђен Порошенка неће штити посланички имунитет јер га је нови састав парламента укинуо свима.