МЛАДИ пар са североистока Енглеске радовао се принови, док лекарски преглед у 12. недељи “трудноће” није открио да је “беба” у ствари малигна маса.

Грејс Бејкер Паден (23) и Џо Каулинг (28) већ су смишљали име за дете и обавестили родитеље који су једва чекали да добију унуче. Претходних пет тестова на трудноћу су били позитивни, појавила се и јутарња мучнина, али мала избочина на стомаку није била оно чему су се надали.


Прочитајте још: УМАЛО ТРАГЕДИЈА: Мајка ранила ћерку, мислила да је провалник (ФОТО+ВИДЕО)


- То је био огроман шок. Од планирања узбудљиве будућности уз породицу, одједном сам сазнала да ми је живот у опасности. Само сам хтела да ми одмах изваде ту одвратну масу – каже девојка.

Пар је у почетку био изненађен “трудноћом” јер је Грејс користила контрацептивне пилуле, али је резултате потврдио лекар опште праксе.


Прочитајте још: Победиле рак па завеслале према здравом животу


У десетој недељи приметила је тачкице крви и у страху од побачаја посетила доктора, који је после ултразвука потврдио да вести нису добре.

- Није било ничега у облику бебе. Изгледало је као хрпа грожђа. Бабица је рекла да изгледа као “моларна трудноћа” - препричава ужасне тренутке Џо.

Овај поремећај настаје у једном од 600 случајева када неоплођена јајна ћелија уђе у материцу. Ствара се маса звана хидатиформна мола“ која има малу шансу (око 1 проценат) да буде малигна, што се овај пут десило. Такође изазива мучнину и појачано лучење хормона од ког тело “имитира” трудноћу.

Маса је уклоњена у року од два дана после чега је Грејс била на хемотерапији, прво шест месеци па после додатна два. Крајем децембра прошле године тестови су били негативни на рак, али је неко време наставила са мање инвазивном терапијом из предострожности. Шансе да стварно затрудни после ове драме су око 15 процената.

(mirror.co.uk)