Изузећа од вакцинације због религијских уверења у савезној америчкој држави Њујорк више нису могућа па 26.000 деце и родитеља чека избор - вакцинација или испис из школе, пише "Њујорк тајмс".

Средином јуна ове године, гувернер савезне државе Њујорк Ендрју Куомо потписао је закон којим се уклањају сва изузећа од вакцинације која нису узрокована медицинским разлозима.

Дyyакелон Венс-Полс је мајка је четворо деце. Један син је већ избачен из приватне школе, а и осталима прети избацивање из јавних школа у које су уписани - разлог томе је што се она противи новом закону који је настао као реакција на епидемију богиња.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SAD zabrinute zbog širenja malih boginja od turista

Упркос томе што бројне студије показују како не постоји веза између аутизма и вакцина, она верује како су управо вакцине придонеле развоју аутизма код њеног четрнаестогодишњег сина.

Осим тога, као аргумент је навела и Библију која јој брани да "уништава тело", а она вјерује како вакцине раде управо то, преноси портал Индекс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Informacije o vakcinaciji ne tražite na društvenim mrežama

Према новом закону, сва деца морају почети с вакцинацијом у наредне две недеље од почетка школске године, а све вакцине морају примити до њезиног краја.

У супротноме, њихови родитељи им морају осигурати образовање код куће или се морају одселити из савезне државе.

Њујорк је тек пета савезна држава која је онемогућила немедицинска изузећа од вакцинације.

Епидемија богиња на измаку је снага, а од њеног почетка забележено је преко хиљаду случајева у држави Њујорк.