НЕМАЧКЕ оружане снаге по свему судећи имају проблем са снавдевањем војника новом обућом, открива Министарство одбране те земље, док кривицу баца на “неефикасне произвођаче” који ће пробити рок за две године.

Одговарајући на упит парламента, министартво је саопштило да је набавка два пара тешких и једног пара лаких чизама по војнику одложено због “ограничених капацитета индустрије”.


Прочитајте још: БЛАМАЖА СЛОВЕНАЧКЕ ВОЈСКЕ: Покрали им муницију са паркинга хотела


Пројекат опремања трупа почео је 2016. и требао је да се оконча следеће године, али је померен за средину 2022.

На питање новинара Тагесшпигела колико војника тренутно располаже са сва три пара чизама, из министарства су одговорили “само неколико”.


Прочитајте још: НЕСРЕЋА У НЕМАЧКОЈ: Сударила се два војна авиона; Један пилот погинуо (ВИДЕО)


- Гротескно је да треба осам година да се трупе опреме новом обућом. Ово није модно већ безбедносно питање. Замислите да ватрогасци у папучама гасе пожаре – огорчена је посланица Слободне демократске партије (FDP) Мери Агнес Штрак Цимерман која је у Бундестагу подигла узбуну око овог проблема.

Ово није први “трагикомичан” случај у немачкој армији који је одјекнуо у страним медијима. Наиме већ се дешавало да су авиони приземљени због “климавих шрафова” док су борбена возила избацивали из строја “прашина и камење на путу”.

(rt.com)