Бивши амерички маринац Пол Вилан, који је ухапшен у Москви под оптужбом за шпијунажу рекао је данас да су га чувари повредили у затвору где је у притвору у очекивању суђења.

"Повређен сам у затвору, али затвор не жели то да вам каже", рекао је Вилан новинарима при доласку на саслушање у московском суду Лефортово где се одлучује о могућем продужетку његовог притвора.

Два маскирана чувара су га довела у затвор са лисицама на рукама.

Убледели Вилан рекао је новинарима да осећа јак бол због повреде коју су му нанели затворски чувари и оптужио затворску управу да одбија да му пружи лекарску помоћ. Он није прецизирао о каквој се повреди ради.

Прочитајте још - Американац ухапшен у Москви званично оптужен за шпијунажу


Вилан који који уз америчко има и британско, ирско и канадско држављанство, ухапшен је 28. децембра 2018. године. Руска безбедносна служба ФСБ, наводи да је он приведен док је вршио акт шпијунаже, што он демантује. За то дело може да добије затворску казну до 20 година.

Виланов адвокат је у фебруару рекао да је његовом клијенту једна познаница уручила УСБ флеш драјв на којем су били поверљиви подаци за које он није знао. Према адвокату Вилан је мислио да се ради о сликама снимљеним у њеном друштву током једног претходног боравка у Русији.