Руководиоци на највишим позицијама у америчким компанијама које котирају на берзи плаћени су 278 пута више него њихови запослени, према резултатима истраживања Института за економску политику (ЕПИ), са седиштем у Вашингтону.

Просечна зарада генералних директора у 350 највећих америчких фирми у 2018. години износила је 17,2 милиона долара годишње, укључујући и опције (право на стицање одређеног броја акција компаније по унапред утврђеној цени).

Опције углавном чине две трећине пакета накнада за рад највиших руководилаца у америчким компанијама, наводи се у изводу из студије објављеном на званичном веб сајту ЕПИ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Најбогатија породица зарађује 70.000 долара у минути

Разлика у примањима директора и обичних радника никада није била већа и наставља да се продубљује. У студији се као пример наводи да је разлика између примања генералних директора и обичних радника 1965. године износила 20 према један, а 1989. године се тај јаз повећао на 58 према један.

Даље се додаје да су од 1978. до 2018. године, накнаде генералних директора порасле за 1.007 процената, док су плате обичних радника повећане за 11,9 процената.

Раст зарада корпоративних челника је у наведеном периоду, како се напомиње, такође далеко надмашио раст вредности акција у индексној корпи С&П од 706 одсто, као и раст плата запослених са релативно високим примањима, који је износио 339 посто.

"Генерални директори зарађују више јер имају моћ да одређују висину плате, а не зато што подижу продуктивност или поседују специфичне вештине које се више вреднују. Ово повећање накнада генералних директора и средњег менаџмента довело је до скока прихода малог броја људи са врхунским зарадама остављајући мање плодова привредног раста за обичне раднике и повећавајући јаз између оних који зарађују највише и 90 одсто оних који зарађују најмање“, пише у студији.

Економија не би претрпела штету ако би генерални директори били мање плаћени или ако би били више опорезовани", закључује се се у истраживању ЕПИ.