Званчни Кремљ је прекинуо недеље тишине о опозиционим протестима у Москви, саопштењем да председник Владимир Путин не сматра да је пораст таласа незадовољства значајан, преноси АП.

Дајући први званични коментар о протестима у Москви, портпарол Димитриј Песков је рекао да Путин није коментарисао демонстрације зато што не види "ништа посебно" у вези с њима.

"Протести се дешавају у многим земљама", рекао је Песков, додајући да постоје много важније теме у Русији којима се председник бави.

Песков је одбацио наводе да су протести гурнули званични Кремљ у политичку кризу и рекао да је одговор полиције на протестима био адекватан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СПАСАО РУСИЈУ СА РУБА ПРОВАЛИЈЕ: Како је Путин највећу државу света са ивице распада вратио међу најмоћније на планети

У главном граду Русије се већ три недеље одржавају велики опозициони протести, а полиција је до сада притворила више од 1.000 људи.

Протести одржани у суботу се сматрају највећим у последњих осам година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Половина би Путина по трећи пут

Песков је одбио да коментарише зашто власти протесте описују као нереде.

Протести у Москви су почели протеклог месеца као реакција на забрану власти да један број независних кандидата учествује на предстојећим градским изборима.