Профил на Твитеру који наводно припада нападачу ватреним оружјем у Дејтону Конору Бетсу показује да је младић гајио левичарска и антифашистичка уверења, а у неким твитовима подржавао је Бернија Сандерса, Елизабет Ворен и друге.

Прочитајте још: НОВО КРВОПРОЛИЋЕ У АМЕРИЦИ: Најмање девет људи убијено, а 16 рањено; Нападач решетао све око себе (ВИДЕО)

Полиција још увек истражује шта је Бетса подстакло да у недељу убије девет људи у делу Дејтона познатом по ноћном животу, а неколико сати пре напада на Бетсовом профилу забележени су лајкови везани за пуцњаву у Ел Пасу, од којих је један био у знак подршке строжој контроли оружја, а други је нападача из Ел Паса описао као терористу и белог расисту.

Забележено је и више постова критичних према полицији и у знак подршке Антифи, левичарској организацији која често примењује насилне методе деловања.

Прочитајте још: МАСАКР У САД: Број жртава у пуцњави порастао на 22; Трамп тражи смртну казну

Бивши школски другови тврде да је убица имао листу за одстрел , односно попис ученика које је хтио да убије или силује.

"У школи је био мрачан и депресиван", рекао је један од његових бивших другова, преноси Index.

Један бивши колега наводи да је Бетс имао посебан попис дечака које је хтео да убије и посебан попис девојчица које је хтео да силује.

Једна од Бетсових колегиница рекла је својој мајци за листе, након чега је мајка контактирала полицију.

"Волео је да гледа људе и претвара се да пуца у њих", додала је она.

Због свега наведеног Бетс је био исписан из школе у Белбруку и пребачен у школу Синклер Комјунити, али се након годину дана вратио.

Иначе, Бетс је био члан бенда Менструал Манчис која се свирала музику са насилном и порнографском тематиком.

Фанови тог жанра описују ту музику као начин за контролисања љутње и стреса.