Немачка је у шоку због убиства дечака на железничкој станици у Франкфурту којег је јутрос под воз гурнуо 40-годишњи мушкарац, афричког порекла, а министар унутрашњих послова Хорст Зехофер прекинуо је одмор због кризног састанка са безбедносним службама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БРУТАЛНО УБИСТВО ДЕТЕТА: Није могао да спава, пушио хашиш, па насмрт претукао двогодишњег сина

Како преносе немачки медији, јутрос око 10 сати, мушкарац је гурнуо и мајку и осмогодишње дете на шине. Мајка се откотрљала са шина, али сина више није могла да дохвати. Брзи воз га је прегазио и преминуо је на лицу места.

Нападач је побегао, али је убрзо ухапшен. Полиција је покренула истрагу о убиству које се догодило наочиглед бројних путника на станици.

"Пролазници су видели несрећу, потрчали су за мушкарцем који је бежао. Он је ухапшен у зони станице", рекла је портпаролка полиције.

Према наводима немачке полиције, мушкарац је афричког порекла, вероватно из Еритреје. Он је желео да на шине гурне и трећу особу, али је она успела да се одбрани, пише "Билд".

Полиција испитује осумњиченог. Мотив његовог поступка није познат и не постоји веза између њега и жене или детета.

Мајка несрећног дечака одведена је у болницу и она ће бити испитана.

Многим очевицима овог догађаја пружена је медицинска помоћ. Како преноси "Билд", људи су у тренутку пребледели, неки су вриснули или заплакали, а некима је позлило.

Пре две недеље на станици у Северној Рајни Вестфалији гурнута је такође једна мајка коју је усмртио надолазећи воз, а починилац је ухапшен и оптужен за убиство