Гробови две немачке принцезе из 19. века који су отворени потпуно су празни, чиме је изгубљена и последња нада да ће бити пронађени остаци тињџерке Емануеле Орланди, која је нестала 1983. године након што је напустила стан своје породице која је живела у Ватикану.


Нестанак Орландијеве је једна од најдужих мистерија и отварање гробница на захтев породице био је последњи покушај да се њени остаци пронађу.


Уместо тога, поставља се ново питање: "Шта се догодило са остацима две принцезе које су сахрањене једна поред друге 1836. и 1840. године?", пренео је АП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ватикан хоће да стане на пут силовању деце


"Гробнице су празне. Сви смо запањени", рекла је новинарима адвокат породице Орланди Лаура Сгро.


Она је примила анонимно писмо у којем је сугерисано да породица треба да провери гробницу где камени анђео држи свитак на латинском језику „Почивај у миру“.


Поред Сгро, отварању гроба присуствовао је и технички експерт породице Орланди и Пјетро Орланди, чија је 15-годишња сестра нестала након што је 22. јуна 1983. отишла на цас музике у Риму.


Ватикан је саопштио да је отварање гробова имало негативан исход и да у гробовима нису пронађени ни остаци нити урне.


Гробови принцеза Софи фон Хохенлох и Шарлоте Федерике ди Мекленбург били су потпуно празни, навео је Ватикан у саопштењу и додао да су рођаци две принцезе обавештене о томе.