Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан имао је непријатно искуство у Бечу, када је један бицикиста најпре налетео на њега, а затим му запретио да ће га ошамарити.

Према писању бечког Курира, бициклиста је Хану запретио да ће га ошамарити након свађе до које је дошло у тренутку док је европски комесар са партнерком Сузане Рис Пасер шетао центром града.

Инцидент се догодио поред катедрале Штефансдом, када је бициклиста улетео великом брзином у групу пешака међу којима је био Хан са партнерком.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОЛУЈА НАЛИК АПОКАЛИПСИ: Невреме на Халкидикију оставило пустош, шесторо погинуло, гром "спржио" зграду (ВИДЕО)

Хан је рекао да је бициклиста возио брзином од најмање 50 километара на час, а пошто га је том приликом гурнуо, европски комесар му је рекао да то не може тако и ту не може возити бицикл.

Ситуација је тада ескалирала, а бициклиста се вратио и запретио Хану речима: "Добићеш шамар, одмах".

Курир пише да се изјаве очевидаца о овом догађају од тог тренутка разликују.

Неки су листу рекли да су Хан и бициклиста разменили увреде, те да су видели чак и кошкање.

Такође у свему учествовала је наводно и Ханова партнерка.

Хан тврди да се од напада бициклисте одбранио руком, како би се заштитио.

Он каже да је бициклиста дивљао, а учешће његове партнерке било само у томе што га је позвала да крену даље.

Сузане Рис, која је шефица аустријског осигурања "Вистенрот", рекла је да читав догађај није трајао ни два минута, и сматра да је читава прича доспела у медије само да би се нанела штета Хану и његовој шанси да буде још један мандат европски комесар.