Компанија Боинг је саопштила да је обезбедила 100 милиона долара за више наредних година како би помогла породицама и заједницама погођеним у две несреће на њиховим авионима "737 макс" у којима је погинуло 346 људи.


Компанија је у среду саопштила да ће део новца отићи на њихове трошкове живота, а део би требало да буде намењен за надокнаду душевног бола породица погинулих путника, преноси АП.

Прочитајте још: Све већа подршка кинеским авио-компанијама да туже "Боинг"


Боинг се суочава са десетинама тужби због несрећа у којима су учествовали његови авиони . Рођаци погинулих путника авиона компаније компаније "Лајон ер" сложили су се да покушају да до споразума са компанијом дођу посредовањем, али породице путника погинулих у паду авиона "боинг 737 макс 8" компаније "Етиопијан ерлајнз" пре било какве одлуке чекају више сазнања о детаљима ове несреће.

Прелиминарне истраге указују на пресудну улогу новог Боинговог софтвера који је проузроковао падове авиона, а из компаније су саопштили да унапређују овај софтвер, док су сви авиони типа " 737 макс" приземљени од марта ове године, наводи агенција.