НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел имала је још једну здравствену "епизоду" - поново је деловала као да јој није добро и приметно се тресла током инаугурационе церемоније нове министарке правде у берлинском замку Белви. Слична сцена догодила се пре десетак дана, кад је дочекивала украјинског председника Владимира Зеленског.

У том случају, Меркелова је попила три чаше воде и "повратила се", а њене канцеларија је саопштила да је канцеларка дехидрирала. Сада Немачка бруји о томе да ли ће шефица државе успети да заврши мандат.

Меркелова у јулу пуни 65 година и њени сународници се питају да ли њене сметње имају везе са годинама, или се префорсирала бројним обавезама. Уз то, топлотни талас који је погодио Европу доприноси оваквим тегобама, коментаришу медији.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Меркел: НАТО мора да се фокусира на осигурање своје територије, а не само на стране мисије

Истичу да је канцеларка деловала растројено и сметено, јер је, стојећи поред председника Франк-Валтера Штајнмајера, најпре узела понуђену чашу са водом, а потом ју је вратила, не попивши ни гутљај.

Меркелову је дрхтавица обузимала и ранијих година, као на пример, приликом државне посете Мексику. Године 2015. године, на домаћем терену, у опери, усред приче о Тристану и Изолди, срушила се са столице.

ИДЕ У ЈАПАН

КАНЦЕЛАРКА Ангела Меркел отпутоваће у Јапан на самит Г20. Из њеног кабинета је саопштено да дрхтавица коју је опет доживела, неће бити сметња да се појави на том скупу.