ДЕЛЕГАЦИЈА Скупштине Србије, коју предводи посланик СПО Александар Чотрић, нашла се усред инцидента који су на заседању 26. Интерпарламентарне скупштине православља, у Тбилисију, изазвали опозициони грузијски посланици протестујући против учешћа Русије на овом скупу.

Они су током седнице у згради републичког парламента подигли транспаренте против председника Русије Владимира Путина, викали, бацали папире који су стајали на столовима и просипали воду у правцу руских представника. Скуп је затим прекинут, а делегати су у пратњи обезбеђења евакуисани у хотел.

Грузија нема дипломатске односе са Русијом, са којом су у сукобу због Јужне Осетије и Абхазије које су на референдуму донеле одлуку да се одвоје од бивше совјетске републике.

Према речима Чотрића, у сали је одједном настао метеж и вика.

- Када се ситуација мало смирила пришао сам једном од демонстраната да питам о чему се ради. Рекао је да се противе ставу Русије, али да немају ништа против Србије, јер је и нама окупирана територија. Захвални су што нисмо признали независност Абхазије и Јужне Осетије и рекли да они никада неће признати тзв. Косово - рекао нам је Чотрић. - Неизвесно је хоће ли скуп бити настављен.