Председник Русије Владимир Путин рачуна да се све државе Г20, укључујући Русију и САД, на самиту у Осаки могу договорити о стварању услова за економску сарадњу.

Владимир Путин је рекао у интервјуу за телевизију „Мир“ да све акције повезане са уништењем постојеће архитектуре међународних економских односа наносе штету свим учесницима економске делатности.

Зато су симпатије Русије на страни Кине, са чијим лидером Путин има „врло добре, пријатељске односе“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Путин именовао новог амбасадора Русије у Србији


„То такође даје значајан допринос, пошто ствара ситуацију поверења“, објаснио је председник, подсетивши да обим међусобне трговине двеју држава расте и већ је достигао 108 милијарди долара.

Притом је председник са жаљењем констатовао да се то не може рећи са односима САД.

Нажалост, ми ништа слично не можемо видети у нашим односима са САД, они се деградирају, постају све гори и гори, нагласио је шеф руске државе, нагласивши да је последњих година у односима са Русијом актуелна администрација донела већ неколико десетина одлука везаних за санкције.

Руски председник је ову оцену изнео пред самит Г20 у Осаки који ће се одржати крајем месеца, где би, како се очекује, могао да се састане са америчким колегом Доналдом Трампом.

Путин је изразио очекивање да би током самита све земље Г20, укључујући Русију и САД, могле да постигну споразуме којима би утрле пут ка економској сарадњи.

(Спутњик)