ДАН пошто је шеф Беле куће састанак с демократама, који контролишу Представнички дом Конгреса, напустио после три минута, уследио је отворени сукоб републиканског председника Доналда Трампа и демократске "шефице" Доњег дома Ненси Пелоси.

Пелосијева је затражила од Трампове породице и сарадника да му помогну и "интервенишу" за добробит земље. Трамп је њу назвао "лудом Ненси" и закључио:

- Ја сам екстремно стабилни геније - рекао је Трамп.

Али, ту није био крај. "Постројио" је пет сарадника да потврде да није викао на састанку с демократама у Белој кући. Један по један, говорили су да је био миран и сталожен, док је саветница Беле куће Келијен Конвеј истакла и да није имао "испаде". Портпаролка Беле куће Мерцедес Шлап је додала:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Tramp odbio zahtev za putovanje Pelosijeve

- Били сте веома мирни. Веома директни. У више наврата сте покушали да преговарате и сарађујете са њима о проблемима безбедности на границама, коју они зову измишљеном кризом. Време је да се пробуде и престану са овим политичким ратом - препоручила је Шлапова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Трамп: Надам се да неће бити рата са Ираном

"ХУАВЕЈ"

ТРАМП каже да би кинески технолошки гигант "Хуавеј" могао да буде део трговинског споразума између САД и Кине, упркос томе што је ту компанију окарактерисао као "врло опасну".