ИНЦИДЕНТ са смртоносним исходом у граду Бејтаун у Тексасу поново је отворио питање расне једнакости али и превеликих овлашћења америчких полицајаца. Црнкиња, коју је члан породице касније идентификовао као Памелу Шантај Тарнер (45), убијена је током препирке са полицајцем. Наводно, разлог убиства лежао је у чињеници да се опирала хапшењу.

Према саопштењу полиције, кључни моменат је био кад је жена узела електрошокер од полицајца и покушала да га употреби на њему. Полицајац је онда потегао пиштољ и иако је жена на сав глас викала "Трудна сам!", у њу испалио четири метка.

Прочитајте још - ХИСТЕРИСАЛА ПА УБИЛА ЧОВЕКА: Гурнула старца из аутобуса јер је замолио да не псује (ВИДЕО)

Саопштено је и да се све одиграло приликом рутинске патроле у стамбеном комплексу где је жртва живела, када је полицајац "у њој препознао особу за којом су раније издати налози за хапшење".

Интернет се у четвртак "запалио" од коментара, пошто је јавност боју коже убијене Американке видела тек на снимку, емитованом на друштвеним мрежама, док у текстовима медија о том "детаљу" није било ни речи. Снимак је начињен мобилним телефоном и није емитован на званичним ТВ каналима.