Национална авио-компанија Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) "Етихад ервејз" саопштила је данас да је прва компанија из региона која је обавила лет без употребе једнократне пластике, а како би подигла свест о ефектима загађења пластиком.

Лет ЕY484 слетео је у Бризбејн 22. априла када је обележен Дан планете Земље.

"Етихад ервејз" је идентификовао више од 95 пластичних производа за једнократну употребу који се користе у кабинама њихових авиона, а након што је пластика уклоњена са лета на Дан планете Земље, та авио-компанија спречила је одлагање више од 50 килограма пластике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - I Etihad i Emirejts demantuju vest Blumberga o preuzimanju

Наведено је да постоји обавеза смањења употребе једнократне пластике за 80 одсто, не само на летовима, вец́ и у целој организацији до краја 2022.

"Гости на лету уживали су у заменским производима, укључујуц́и комплете са неопходним стварима за лет, награђивану еко-ћебад израђену од рециклираних пластичних боца, пасту за зубе у виду таблета и јестиве шоље за кафу, док су деца била почашћена еко-плишаним играчкама", наводи се у саопштењу "Етихад ервејза".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Etihad otkazao A320 neo,depozit vraćen Er Srbiji

Та компанија се обавезала да са својих летова до 1. јуна ове године укине и до 20 одсто пластичних предмета за једнократну употребу, а до краја године 100 тона једнократне пластике.