Северна Кореја осудила је изјаве саветника за националну безбедност америчког председника Џона Болтона о разговорима о денуклеаризацији као "бесмислице које могу да настану из неразумевања намера њихових лидера".


То је јуче рекла прва заменица севернокорејског министра спољних послова Чое Сон Хуи, алудирајући на недавни интервју Болтона који је рекао да САД морају да виде прави наговештај да је Пјонгјанг спреман да се одрекне свог нуклеарног програма пре трећег самита лидера две земље, преноси Јонхап, позивајући се на севернокорејску агенцију КЦНА.


"Болтонове изјаве ме терају да се запитам да ли су настале из неразумевања намера врховних вођа Северне Кореје и САД или је само покушавао да говори са одређеним смислом за хумор. Упозоравам вас да не би било добро да наставите да избацујете такве примедбе без дискреције и разума", рекла је Чое.


Како се наводи, ова њена изјава долази два дана пошто је Северна Кореја саопштила да више не жели да амерички државни секретар Мајк Помпео буде укључен у нуклеарне преговоре и жели да у њима учествује неко ко је "пажљивији и зрелији у комуникацији".