Председник САД Доналд Трамп напао је данас садашње и бивше сараднике специјалног адвоката Роберта Малера, инсистирајући на томе да је врло лоша слика коју су створили о њему и Белој кући тврдећи да су у питању потпуне неистине.


У серији љутих твитова из Палм Бича на Флориди, Трамп је напао оне који су под заклетвом дали Малеру изјаве како је Трамп више пута покушао да их "згњечи" или утиче на истрагу и представили Белу кућу као да је заражена лажима, преваром и обманана, преноси АП.


"Изјаве о мени које су неки људи дали у извештају лудог Малера, а који је написало 18 љутих Демократа и Трампових мрзитеља, измишљене су и потпуно неистините", написао је Трумп у петак, додајући да су неке дате само да друга особа изгледа добро (или да он изгледа лоше).


Ово је велики преокрет у односу на прву реакцију Беле куће, када је амерички председник Доналд Трамп покушао да прикаже као своју политичку победу објављивање извештаја специјалног тужиоца Роберта Малера, назвавши јучерашњи дан "добрим" за себе.


"Закључено је да није било дослуха, ни опструкције. Тога никада и није било, никада неће ни бити. Ово не би требало да се догоди више ниједном председнику, оваква подвала", рекао је Трамп на скупу ветерана, јавио је АП.


Иако је председник, према људима блиским њему, био задовољан извештајем, осећао се и изданим од стране оних који су га приказали у лошем светлу, иако су говорили под заклетвом, а Бела кућа их је упутила на потпуну сарадњу са Малеровим тимом.


Амерички државни тужилац Вилијам Бар изјавио је раније данас да Малерова истрага није утврдила да су Трамп или чланови његовог предизборног штаба сарађивали с Русијом током предизборне кампање 2016. године.


"Истрага није утврдила да су се припадници Трамповог предизборног штаба уротили или координисали с руским властима у активностима везаним за изборе", рекао је Бар на конференцији за новинаре, пренео је Ројтерс.