Председник Украјине Петро Порошенко наручио је више од 2.000 билборда на којима је приказан лицем у лице са председником Русије Владимиром Путином, како би лик руског лидера исткористио за своје политичке циљеве.


Испод фотографије написано је "21. април, кључни избор. Избор је ваш" и да их је наручио кандидат за украјинског председника Петро Порошеенко у 2.104 примерка, преноси Тас с.

Иначе, у Украјини је забрањена употреба фотографија људи без њиховог пристанка, као и коришћење фотографија људи током кампање који нису украјински држављани.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Америка за Порошенка

Порошенко је своју председничку кампању изградио на конфронтацији с Путином и изјавио да му је он главни противник, као и да они који су против њега подржавају руског председника.

У првом кругу председничких избора Порошенко је освојио 15,95 одсто гласова, док је комичар и кандидат покрета Слуга народа Владимир Зеленски освојио 30,24 одсто гласова.
У Порошенковом штабу кажу да нису сматрали да је потребно да за објављивање билборда питају Путина, јер је он "ван закона", као и да је циљ кампање да подсете грађане да им је потребан јак председник и врховни командант у "условима изазова од споља" и искусан дипломата.

Други круг председничких избора у Украјини одржаће се 21. априла.