Мађарска влада захтева од Европске комисије да објави да ли је знала да је Сиријац осумњичен за тероризам добио припејд банковну картицу након доласка у Европску унију, изјавио је данас портпарол владе Иштван Холик.

Он је данас на конференцији за новинаре рекао да је адвокат осумњиченог недавно потврдио наводе да је његов клијент, Хасан Ф, који је ухапшен прошле године у Будимпешти, примио припејд дебитну картицу, преноси мађарска агенција МТИ.

Упркос томе, Европска комисија и даље инсистира да "анонимне картице миграната" не представљају опасност, рекао је Холик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Nemačka donosi zakon za oduzimanje državljanstva teroristima

Он је навео да је портпаролка Европске комисије Наташа Берто раније у току недеље рекла да не постоје "анонимне мигрантске картице", јер комисија зна коме се картице дистрибуирају и њихов статус се проверава на месечној основи.

Ако је то заиста случај, то покреће важна питања, рекао је Холик и додао да Мађарска влада жели да зна да ли је Брисел био је свестан "да финансира џелата Исламске државе".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - IMAM OSUMNjIČEN ZA SLANjE NOVCA ISLAMISTIMA: Policija sprovela raciju u džamiji

Људи такође желе да имају јасну слику о томе шта се догађа изјавио је портпарол, додајући да су многи Европљани били огорчени што је Брисел "користио мигрантске картице за финансирање терориста", преноси агенција.