Гркиња (23) и њен момак су пред судом поново преживели сцене из октобра 2016, када су их на догађају организованом у име солидарности са избеглицама напали мигранти.


Девојка је групно силована од стране тројице избеглица из Алжира и Сирије, док је њен момак био претучен и везан и морао је све да гледа.


Девојка је са својим момком одлучила да посети догађај организован на Универзитету у Солуну како би се исказала солидарност са избеглицама.


У току хуманитарне журке, студенткиња и њен дечко су пролазили кроз двориште Универзитета, када су их изненада напала тројица миграната са разбијеним флашама и везали их.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мигранти пљачкају викендице око Сомбора


Избеглице су приморале жену на орални секс претњама да ће је убити заједно са њеним момком и затим су је опљачкали, а све се дешавало док је догађај за солидарност са избеглицама у организацији студентских група и политичких невладиних организација и даље трајао само неколико метара од сцене бруталног злочина, пише Аваз.


Грчка полиција је успела да ухапси тројицу миграната. У стану у којем су живели мигранти полиција је пронашла дрогу, 5.500 евра у готовини и украдени накит.


Прошле седмице суд у Солуну је осудио двојицу миграната, док ће се трећем нападачу од деветнаест година судити као малолетнику.


(avaz.ba)