Скупштински Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу дало је данас сагласност на правилнике о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Агенцији за борбу против корупције и канцеларији Повереника за заштиту равноправности.

По новом правилнику Агенције за борбу против корупције, предвиђено је 126 систематизованих радних места и 162 запослена, рекао је на седници директор те агенције Драган Сикимић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Ускоро нацрт Закона о спречавању корупције

Он је рекао да агенција тренутно, уз њега и заменика директора, има 83 запослена и додао да је попуњеност радних места неадекватна.

Повереница Бранкица Јанковић објаснила је да је разлог доношења новог правилника о систематизацији законска обавеза свих независних органа како би се ускладили са изменама закона о државним службеницима.

Она је истакла да је у новом правилнику број основних и посебних радних јединица остао непромењен, а да је извршена прерасподела извршилачких радних места, рационализација јединица, да је смањен број радних места руководилаца и да су ти послови систематизовани.

Како је рекла, број систематизованих извршних места је остао непромењен - 60, а да је, поред ње, запослено 39 државних службеника.