Израелска крајње десна странка "Хаyамин Хехадасх" објавила је видео за изборну кампању у којој се министарка правосуђа у елегантном оделу прска парфемом назива "Фашизам", изазвавши тиме праву експлозију на друштвеним мрежама.


Министарка Ајелет Шакед се том контроверзном рекламом укључила у онлајн изборну кампању. Политичке рекламе на телевизији су у Израелу дозвољене само две недеље уочи избора 9. априла те су се странке и кандидати увелико окренули интернету.


Агенције преносе да реклама веома подсећа на сатирични скеч глумице Скарлет Јохансон из 2017. у популарном шоу "Saturday Night Live" када је одглумила Иванку Трамп која рекламира парфем "Complicit" (Саучеснице).


Реклама министарке Шакед, друге на листи странке Нова десница, привукла је велику пажњу и досад је прегледана више стотина хиљада пута.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Двадесетак страних уметника бојкотовало израелски музички фестивал


Фотогенична министарка заводнички шапуће фразе попут "реформа правосуђа", "одвајање власти", "обуздавање Врховног суда" како би извргла руглу оптужбе за фашизам њених критичара.


На крају видеа посегне за бочицом парфема "Фашизам" како би се напарфемисала.


"За мене, то је парфем демократије", саркастично је закључила Шакед. Али, оцењују агенције, није сигурно да су сви схватили шта је желела да поручи, преноси "index.hr".(nezavisne.com)