Британска полиција ухапсила је 33 мушкарца оптужена за сексуалне злочине у историјској истрази поводом злостављања деце у које је била укључена и једна жена, изјавиле су у понедељак полицијске снаге у северној Енглеској.

Како преноси Ројтерс, мушкарци су ухапшени након што је једна жена изјавила да је сексуално злостављана као дете у периоду од 2002. до 2005. године у Халифаксу, граду у Западном Јоркширу, изјавила је локална полиција.

Сви мушкарци испитани су и пуштени под присмотром, према речима полиције.

Прочитајте још - СКАНДАЛ У ИЗВИЂАЧИМА: Стотине починилаца деценијама сексуално злостављало децу

"Заштита и безбедност деце су приоритет...ова операција део је акција полиције Западног Јоркшира у којима се истражују садашњи и прошли преступи у вези са децом", изјавила је инспекторка Лаура Нилд.

Она је саопштила и да "борба против злостављања деце није нешто што полиција може да спроводи самостално", и да "због тога настављају блиску сарадњу са локалним властима, добротворним и другим организацијама које пружају подршку жртвама и доводе преступнике пред лице правде."

Полиција Западног Јоркшира је у току протеклог месеца ухапсила 55 мушкараца у засебној истрази поводом историјских оптужби за сексуално злостављање деце од стране седам жена из те области.