Немачки безбедносни званичници истражују четири особе, од којих се за бар једну сумња да је повезана са екстремистима, након што је полиција појачала безбедност на аеродромима на југозападу Немачке, јављају немачки медији.


Како наводи АП, полиција је појачала безбедност на аеродромима, забринута због могућности да су екстремисти покушали да спроведу операције на аеродрому у Штутгарту.


На свом налогу на Твитеру, савезна полиција навела да летови не би треало да буду угрожени великим присуством полиције на аеродрому у Штутгарту.


Прочитајте још: ИСЛАМИСТИЧКА ПРЕТЊА: Ухапшен тинејџер који је планирао бомбашки напад


Како се наводи, додатне безбедносне снаге распоређене су и на другим аеродромима у савезној држави Баден-Виртемберг у знак предострожности.


Портпарол локалне полиције претходно је рекао да су на аеродрому у Штутгарту значајно су појачане безбедносне мере, али није желео да коментарише наводе медија да су на аеродрому примећени "осумњичени исламисти", пренео је Ројтерс.


"Не могу ни да демантујем, нити да потврдим наводе медија", рекао је портпарол полиције Штутгарта, града на југу Немачке.


Медији су објавили да су на аеродрому примећене особе које су се сумњиво понашале.