Бивши британски премијер Тони Блер сматра да су шансе за одржавање новог референдума о Брегзиту пола-пола пошто премијерка Тереза Меј вероватно неће у парламенту осигурати већину за подршку договору о изласку Британије из ЕУ.

Он је за Ројтерс рекао да ће Брегзит, какав год да буде, нанети значајну економску штету.

"Још увек верујем да је могуће да се Брегзит стопира. Мислим да у парламенту нема већине за било какав предлог премијерке", рекао је он и додао да се залаже за одржавање другог референдума о том питању.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: TONI BLER APELUJE: Generacije će žaliti zbog Bregzita, vreme curi za zaustavljanje procesa napuštanja EU

Остало је мање од шест месеци до изласка Уједињеног Краљевства из ЕУ, а још није сасвим јасно како ће пета светска економија и њен финансијски центар, значајан у међународним оквирима, трговати са ЕУ после Брегзита.

Премијерка Меј покушава да направи договор о Брегзиту, али није извесно да ли ће то успети да "прода код куће" где јој треба подршка парламента, наводи Ројтерс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ZA MILION DOLARA: Toni Bler reformiše ovu zemlju

Блер каже да европски регулатори неће желети да центар европских финансија буде ван њихове орбите тако да би се у финансијском сектору мого очекивати губитак радних места.

"Зашто да себи правимо овај проблем у сектору глобалне економије где смо глобално доминантни?", запитао је Блер и додао да је влада занемарила интересе сектора услуга.