Индијске власти ухапсиле су мушкарца који је, како је саопштено, признао да је у протеклих десет година убио 33 возача камиона и њихових помоћника, а затим продао њихова возила и робу коју су превозили.

Мушкарац стар 48 година ухапшен је пре две седмице код града Бопала, престонице државе Мађа Прадеш у централној Индији, изјавио је данас полицијски званичник Рахул Кумар Лода.

Полиција је на име ухапшеног налетела случајно, истражујућу низ недавних убистава камионџија у Мађа Прадешу. Ухапшени мушкарац изгледа није био одговоран за та убиства, али су други осумњичени рекли полицији да су му раније помагали у сличним пљачкама.

Лода је рекао да је ухапшени мушкарац признао да би се прво спријатељио са жртвама на одмаралиштима изван града, а затим их успавао убацујући и им дрогу у пиће. Затим би се камионом одвезао у шуму где би удавио камионџије и њихове помоћнике и оставио тела.

Полиција је потврдила и да је убица у вези са сличним пљачкама већ био хапшен пре неколико година у западноиндијској држави Махараштра, али је тада пуштен на слободу уз кауцију и побегао.

Ухапшени је радио као кројач у једној малој продавници у селу Мандидип, недалеко од Бопала.