ШЕФИЦИ аустријске дипломатије Карин Кнајсел (53) позлило је други пут за свега неколико месеци. Пролетос је, пошто је "закачила" вирусну инфекцију у Русији, две недеље провела у болници, а онда јој је у недељу, недуго по повратку са свадбеног путовања у Хрватској, изненада позлило на Европском форуму у Алпбаху.

Током разговора на форуму, на западу Аустрије, изненада јој је припала мука, после чега се повукла у своју собу. Сведоци тврде да је пала у несвест. Одмах је интервенисала хитна помоћ, а у Алпбах је слетео и хеликоптер. На срећу, министарка није морала у болницу. У међувремену, стање јој се стабилизовало и сад је добро.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Њујорк тајмс: Млада је била лепа, али је Путин украо шоу

Медији подсећају да се управо вратила с меденог месеца који је провела у Хрватској и нагађају да је на свадбеном путовању могуће "покупила" неку инфекцију. Још више спекулација таблоиди посвећују могућој трудноћи. Упркос зрелим годинама, Кнајселова, која се недавно удала за вишегодишњег партнера, предузетника Волфганга Мајлингера, могла би, кажу, да буде у благословеном стању.

ВОЛИ ЦРЊАНСКОГ МИНИСТАРКА спољних послова Аустрије говори пет страних језика - енглески, француски, арапски, шпански и италијански, а служи се хебрејским и мађарским. Приликом посете Београду, марта ове године, изјавила је да јој је једна од омиљених књига "Сеобе" Милоша Црњанског, "помоћу које је схватила однос Београда и Беча".

Њено венчање у месту Сулцтал било је, иначе, права таблоидна "бомба", јер је Кнајселова на церемонију позвала руског председника Владимира Путина, који је министарки уместо свадбеног поклона довео хор Козака и уручио јој букет цвећа жуте боје, коју она "посебно воли". Кнајселова је руског председника у сватове позвала у априлу, током посете Русији.

Да прича буде пикантнија, управо после путовања у ову земљу, она је морала да проведе две недеље у болници, јер је у Русији добила вирусну инфекцију.

Рођена Бечлијка, на дипломатском терену већ три деценије, бивша новинарка, Кнајселова је специјалиста за Блиски исток, која је и део детињства провела у овом делу света, у јорданској престоници Аману, будући да јој је отац био пилот у служби краља Хусеина Првог. Студирала је право и арапски језик на Универзитету у Бечу, где је и докторирала 1992. године.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Путин на свадби у Штирији