Противници руског председника Владимира Путина данас су графитима, исписаним на улици у близини руске амбасаде у Лондону, иронично критиковали Русију поводом напада нервним агенсом на бившег руског двоструког агента, а један од графита је гласио: "Вечерајте у руској амбасади - на менију паста с полонијумом".

Међу "предлозима за вечеру" нашле су се и "шпагете са сарином" и "новичоколада", преноси Ројтерс уз појашњење да Британија и Русија размењују јавне увреде поводом употребе нервног агенса "новичок" против бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у енглеском граду Солсберију.

У одговору на напад на Скрипаља, Британија је одредила рок од недељу дана да земљу напусте 23 Руса, за које тврди да су шпијуни који раде под дипломатским плаштом у амбасади у Лондону.

Прочитајте још: И Руси имају свој списак за протеривање

С друге стране, Русија пориче да има било какву улогу у тровању у случају Скрипаљ и најавила је да ће се Британији осветити због протеривања руских дипломата.

Иначе, 2006. године је коришћен зелени чај с радиоактивним полонијумом-210 у убиству бившег агента руског КГБ Александра Литвињенка, критичара Кремља, у Лондону, подсећа британска агенција.

Прочитајте још: Лавров: Русија ће ускоро протерати британске дипломате; Трамп: Изгледа да су Руси криви

Британски истражитељи су закључили да је вероватно Путин одобрио убиство Литвињенка, док Русија негира да је на било који начин била у то умешана.