Један од најтражењих италијанских мафијаша ухапшен је у Уругвају након 23 године које је провео у бекству пред оптужницом за припадност мафији, трговину дрогом и другим озбиљним злочинима, саопштио је данас министар унутрашњих послова Италије, а преноси Ројтерс.


Иначе, Роко Морабито је један од најтраженијих бегунаца, припадник калабријске најмоћније огранизоване криминалне групе у Европи која се бави кријумчарењем и дистрибуцијом кокаина из Јужне Америке.


Педесетогодишњи Морабито је, након што је удруженом акцијом италијанске и уругвајске полиције разоткривен његов лажни идентитет, ухапшен у летовалишту Пунта дел Есте у Уругвају.


Потрага за осумњиченим Морабитом, "краљем кокаина Милана", траје од 1994. године, када је, према писању Кориере дела Сера, нелегалним путевима увезао скоро тону дроге вредне 13 билиона лира (осам милиона долара).


Ово хапшење, сматрају у италијанском министарству унутрашњих послова, повлачи и обрачун са застрашујућим сицилијанским босом Матеом Месином Денаром, с ким је Морабито тесно сарађивао.

Прочитајте још:


Ухапшен италијански мафијаш осуђен за масакр у Немачкој


ЛАЖНА ЕРУПЦИЈА: Италијанска мафија подметнула пожар на Везуву и отерала туристе?


Мафија је власник више хиљада ресторана у Италији