ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА - БРИСЕЛ

НОВИ терористички напад догодио се у среду у Белгији, када су ножем повређена двојица полицајаца. Друга патрола је отворила ватру и ранила нападача, да би га зауставила.

Агресија на полицајце се догодила у једној од већих улица у кварту Скарбек, познатом по томе што су се у њему већ скривали и препремали терористи за претходно извршене атентате у Белгији и Француској.

Приликом контроле, нападач је потегао нож. Једног полицајца је убо у стомак, а другог у врат. Њихови животи нису у опасности.

После напада, терориста се дао у бег. Други чувари реда су га убрзо сустигли и, пошто је одбијао да стане, припуцали у његовом правцу. Погођен је у ногу, а затим и ухваћен.

Убрзо се огласило и белгијско државно тужилаштво саопштењем у коме се истиче да постоје елементи који указују да се ради о терористичком нападу.

На сличан начин, хладним оружјем, почетком августа у белгијском граду Шарлроа две полицајке ранио је нападач који је узвикивао "Алаху акбар". Убијен је у интервенцији полиције. Почетком прошлог месеца, у Моленбеку, бриселском кварту који је такође на лошем гласу и сматра се седиштем теорористичке логистике, нападач је ножем насрнуо на двојицу полицајаца.