БРИСЕЛ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

НОВИ терористички напад у Белгији догодио се у суботу по подне у месту Шарлроа, када је радикални исламиста, уз повике "Алаху акбар" мачетом напао две полицајке на дужности. Једна припадница полицијске службе је том приликом задобила дубоке повреде по лицу и одмах је пребачена у болницу, док је друга лакше рањена. Истовремено, реаговао је колега нападнутих полицајки, који се нашао у близини, припуцао и тешко ранио нападача, који је касније подлегао повредама у болници.

Напад се догодио око 16 сати, у сигурносној зони око полицијске станице, у коју је агресор успео да се увуче. Сведоци кажу да су у то време чули неколико хитаца око полицијске станице, док су власти послале поруку грађанима да остану у својим кућама и затворе врата и прозоре.

Око места напада у граду који се налази на педестак километара од француске границе, одмах је оформљен безбеднсни круг, ангажоване су службе за борбу против тероризма, а одмах се огласио и министар унутрашњих послова Јан Јамбон који је осудио овај гнусни чин. Истовремено, премијер Шарл Мишел је одлучио да прекине годишњи одмор и врати се у Белгију.