Лист Абенцајтунг Минхен саопштио је да има најмање 15 жртава у пуцњави у тржном центру „Олимпија“ у Минхену, званичне потврде ове информације нема.

Лист се позива на сведоке с места догађаја. Медији различито извештавају о броју жртава и повређених.

Полиција у Минхену је саопштила да "очекује да има више погинулих" у пуцњави у тржном центру "Олимпија", пренела је немачка агенција ДПА.

Тржни центар "Олимпија" налази се у северном делу Минхена, недалеко од Олимпијског стадиона.

Како наводе сведоци, један мушкарац је ушао у тржни центар и отворио ватру, а после тога је кренуо ка железничкој станици.

Велики број полицајаца се налази на лицу места, а околне улице су бокиране.

Полиција у Минхену је потврдила да су испаљени хици у тржном центру, не наводећи податке о евентуалним жртвама.

Детаљи инцидента још нису познати, али страни медији преносе да је полицијска акција у току, као и да је област око тржног центра блокирана.

Наоружани мушкарац трчао је кроз тржни центар и пуцао на људе, наводи "Билд". Након тога је наводно побегао у правцу подземне железнице.

Скај њуз јавља да се нова пуцњава догодила у станици метроа на Маријен плацу.

Специјалне снаге су стигле на лице места, јавља Гардијан. Минхенска полиција је на Твитеру апеловала на људе да избегавају област око тржног центра „Олимпија".

Такође, полиција претпоставља да је реч о само једном нападачу.

ББЦ пише да хеликоптер надлеће тржни центар, као и да је радницима забрањено да напуштају своје продавнице.

„Чула сам пуцњаву и видела повређене људе. Не можемо да изађемо напоље", рекла је радница једне продавнице телефоном за Зидојче цајтунг.

Стање у Немачкој је напето након што је тинејџер из Авганистана секиром у уторак напао и ранио двадесетак људи секиром у метроу.