ЛОНДОН - Полиција у Лондону ухапсила је 42 особе због учествовања у нередима, који су се догодили у суботу увече када је у кварту Тотенхем запаљена зграда, два полицијска аутомобила и аутобус.

Командир полиције Адријан Хансток изјавио је да је повређено 26 полицајаца.

"Двојица су још у болници, а један има теже повреде главе", рекао је Хансток и навео да су лакше повреде задобила и тројица цивила, преноси Ројтерс.

Ватрогасци су јутрос угасили све пожаре, а читав кварт је и даље блокиран кордонима полиције како би форензичари могли да обаве посао.

Нереди су избили пошто се око 200 људи окупило током вечери у близини полицијске станице у лондонском Тотенхему, како би изразили протест због смрти Марка Дугана, који је у четвртак страдао у размени ватре с полицијом, пренео је Ројтерс.

Полиција за разбијање демонстрација која је послата на терен гађана је флашама и распоређена је северно и јужно од полицијске станице како би растерала гомилу.

Дуган, који је у четвртак убијен у Лондону налазио се у таксију који су зауставили полицајци, што је био део унапред планиране операције. У размени ватре један полицајац је прошао неповређен, пошто је метак погодио у његов радио.

Тотенхем је урбано подручје на северу престонице, најпознатије по премијерлигашу Тотенхем Хотспуру.