Не дај боже никоме да изгуби дете. Још горе је да гледа како му оно гине пред очима! Сада не знам како даље да живим и има ли уопште смисла?! Шта ће моја Невена сад без сестре Ане.

Ово је у понедељак, за "Новости", плачући и једва се држећи на ногама очајна кратко изустила Ивана Катанић, мајка двадесетогодишње Ане, која је претходне ноћи погинула у тешкој саобраћајној несрећи, у селу Уровци код Обреновца. Како сазнајемо, мајка је, са млађом ћерком Невеном, била иза аутомобила у којем је била Ана са другарима и видела је трагични моменат.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Расути делови аутомобила, комади одеће на све стране, оборен стуб: Стравичан призор са места где је Ана погинула када се са друговима враћала са рођендана своје сестре (ФОТО)

У кући породице Катанић, у селу Ратари код Обреновца, у понедељак су се окупили родбина, пријатељи и другови настрадале девојке. Нико не може да верује да њихове Ане више нема.

- Шта да причам, шта да кажем? Оде нам дете у секунди - каже отац Мирослав.

Један од рођака породице не крије тугу и сузе:

- Свима нам је тешко, сви смо под седативима. Десило се шта се десило. Али, да је Хитна помоћ стигла раније, можда би наша Ана остала жива.

Према првим информацијама, несрећа се догодила у ноћи између недеље и понедељка. Ана се са двојицом другара враћала са прославе пунолетства рођене сестре Невене.

Досадашња истрага је показала да је из још увек неутврђених разлога аутомобил којим је управљао Анин друг Душан Дивовић Дива (26) слетео са пута из правца Обреновца према Ратарима, најпре ударио у саобраћајни знак, а потом и у бетонску бандеру са расветом. Од силине ударца бандера је пресечена на пола, а аутомобил марке "сеат леон" потом је ударио и у земљани насип, преврнуо се на кров и потпуно се распао.

Ана је у тренутку удеса, како сазнајемо, седела позади. Од јачине ударца испала је из аутомобила и нађена је на више од 20 метара од возила. Међутим, била је жива наредних сат времена. Ипак, до доласка возила Хитне помоћи и транспорта до најближе здравствене установе и поред покушаја реанимације, она није издржала. Њен друг Бориша Фуртула (27) у несрећи је задобио тешке телесне повреде, док је возач Дивовић прошао са лакшим озледама. Њих двојица су превезена у Ургентни центар у Београд.

Од удара аутомобила се преполовила бандера / Фото Игор Маринковић

Истрага ће утврдити како је дошло до ове стравичне несреће, али према првим незваничним информацијама, сумња се да су томе допринели клизав коловоз, неискуство возача и вожња под дејством алкохола.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ана (20) је пред смрт објавила овај видео са журке, не слутећи да ће настрадати: Њена мајка била у аутомобилу иза и видела како јој ћерка гине?! (ФОТО/ВИДЕО)

Тома Фуртула, стриц тешко повређеног Борише, такође је очајан због онога што се догодило.

- Страшну вест чуо сам од Боришиног друга - прича Фуртула за "Новости". - Деца као деца, и сва данашња младеж, воле да попију и седну за волан. Не знам шта је разлог несреће, али свакако је страшно јер је један живот у тренутку нестао, а још два су угрожена.

Бориша ФуртулаОд Фуртуле сазнајемо да је његов братанац задобио повреде главе, ребара и кичме.

- Бориши су оперисали главу и кичму. Чујем да је имао и унутрашње крварење и прелом неколико ребара. У јако тешком је стању и налази се у индукованој коми. Не знамо кад ће се и да ли ће се уопште пробудити и какво ће даље његово стање бити. Молимо се да преживи. Талентован је за фудбал и има снове, машта да заигра за неки италијански клуб. Ево, сад ко зна да ли ће уопште преживети и икад више шутнути лопту.

Душан Дивовић, возач "сеат леона" у којем су поред њега били Фуртула и Ана, задржан је у Ургентном центру до даљег. Он је хоспитализован и има лакше телесне повреде. Живот му није угрожен, али су лекари одлучили да га задрже у болници.

Душан Дивовић

ПОСЛЕДЊА ОБЈАВА НА "ИНСТАГРАМУ"

НА прослави Невениног пунолетства сви су били весели, а и сама Ана је, само неколико сати пре него што ће погинути,објавила на "Инстаграму" снимак у којем се чује песма. "Око мене пијани другари, а ја само тебе дозивам...", чули су стихови песме коју је Ана певала са пријатељима и снимала се. Ни слутила није да ће јој то бити последња порука коју ће поделити са њој драгим људима.