НИШКА полиција још трага за убицом који је у среду око 17 часова испалио шест хитаца на Милоша Радојковића (25) у елитном нишком насељу Беверли Хилс, од којих су два била смртоносна. Он се са супругом и дететом недавно доселио у овај део града на Нишави из алексиначког села Тешица.

Милошев отац Бојан у четвртак је кратко, за "Новости", рекао да је тело његовог сина послато на обдукцију, која ће можда расветлити убиство.

- Немам снаге да говорим, изгубио сам дете, молим вас разумите ме. Али, ако га полиција не нађе, ја ћу! - рекао је отац, који је још пре 10 година оптужио полицију да је брутално поступила према његовом сину када је са 15 година возило аутомобил без возачке дозволе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Убио га је испред куће у којој је становао са супругом и дететом: Полиција трага за убицом Милоша Радојковића

- Дечак је пошао до апотеке око 250 метара од наше куће да брату купи лек. Није у реду што је возио без дозволе, али ни полицајац није смео тако да поступи. Угурао га је у полицијски ауто, као да је реч о најгорем мафијашу - говорио је тада Радојковић, појашњавајући да је полицајац тако поступио највероватније да би се њему осветио јер одраније нису у добрим односима.

У међувремену, форензичари још раде свој посао, а упоредо се вештачи мобилни телефон жртве како би се установило са ким је Радојковић разговарао у протекла 24 сата. Очекују сеи резултатиса обдукције која је почела у четвртак ујутру - каже за наш лист извор близак истрази.

Радојковић је, како сазнајемо, одраније познат полицији због трговине наркотицима, а пре четири месеца хапшен је под сумњом да је запалио "мерцедес" иза Народног позоришта. Он је ухапшен 12. јула због, како је тада саопштила полиција, изазивања опште опасности, а том приликом је у његовом стану пронађен Алексинчанин за којим је било расписано седам потерница због различитих кривичних дела почињених на подручју Врања, Панчева и Ниша. Како наш извор открива, паљењу аутомобила код нишког позоришта претходило је паљење Радојковићевог аута у родној Тешици.

Оно што је познато јесте да је на Милоша пуцала засад непозната особа, која га је сачекала кад је излазио из куће у којој је са породицом живео као подстанар. Радојковић је у покушају да побегне од нападача стигао до гараже, али је ту пао и преминуо.


МАЈКА

Породицу убијеног Милоша Радојковића пре неколико година задесила је велика трагедија. Његова мајка страдала је тада на прузи, када ју је ударио воз, а никада није утврђено да ли је била реч о самоубиству.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ово је убијени Милош Радојковић: Палио аутомобиле по Нишу, познат полицији одраније

ДУРЛАН У СТРАХУ

Дан после пуцњаве, Нишлије не крију да им се у кости увукао страх због учесталих инцидената који потресају насеље Дурлан, у чијој близини је и Беверли Хилс. Пре мање од недељу дана, у Дурлану је непознати нападач пуцао на пекара Милана Радисављевића (33) у тренутку када је изашао из своје породичне куће и кренуо на посао, а дан раније бачена је бомба кашикара на продавницу са столаријом. Како "Новости" сазнају, ова три инцидента нису ни у ком смислу повезана.