БРУС - МЕШТАНИН Бруса Душан В. (43) завршио је у притвору након што је пијан малтретирао мајку у кући, сазнају “Новости”. Несрећна жена је потврдила како ју је син гурао, стезао за лице и претио, а касније је и претио припаднику полиције и ометао у раду службенике Полицијске станице Брус - Полицијске управе Крушевац.


- У тренутку када се догодило насиље у породици ,осумњичени је био под дејством алкохола, а није му ни први пут, јер је реч о повратнику, раније осуђиваном за насиље чак три пута - наводи извор “Новости”. - Изрицане су му два пута хитне мере по Закону о спречавању насиља у породици, као и мере безбедности лечења алкохоличара у установи затвореног типа.


У Основном јавном тужилаштву у Брусу потврђено је за “Новости” да је осумњиченом одређен притвор због сумње да је починио кривично дело насиље у породици и кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пијан пао на главу и искрварио насмрт

Душан В. је ухапшен крајем марта 2018. године готово због истоветних кривичних дела. Како сазнајемо, тада га је полиција ухапсила због насиља у породици и напада на службено лице. Том приликом је, према незваничним сазнањима “Новости” шутирао мајку, са којом иначе, живи у Брусу, а полицијаца је покушао да удари приликом интрвенције. Почетком фебруара те године изашао је из затвора.