У ЦЕНТРУ Суботице, на аутобуском стајалишту прекопута Арт биоскопа "Александар Лифка", у четвртак око 18 часова, претучен је седамнаестогодишњи А. С. Њега су напала седморица младића, који су га шутирали и ударали чиме су стигли, а од удараца момку је поломљена кључна кост, разбијена аркада, а повреде има свуда по телу. По речима очевидаца, момак је пуком срећом извукао живу главу.

По речима његове мајке М. С., непознати нападачи су младића напали док је чекао другарицу са којом је требало да иде у позориште.

- Када је аутобус дошао на станицу, кренуо је ка другарици, а ти разјарени младићи су почели да га туку - прича мајка, још у шоку. - Успео је да им се истргне некако. Не смем ни да помислим шта би било да није, јер је и овако био сав у крви. Никога од њих није познавао одраније, нису му се ни обраћали, па зато тврдим да није на националној основи, нити да је у питању освета или нешто друго. Из чиста мира су ми претукли дете!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БРУТАЛНОСТ У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ: Шутирали познаника до смрти Мајка је догађај обелоданила на друштвеним мрежама и од тада су почели да јој се јављају људи који су имали исти или сличан проблем.

- Што је најгоре, он није једина жртва. Очевици су препознали једног од нападача, ученика средње школе у Суботици, тако да претпостављамо да су отприлике вршњаци мог сина - додаје мајка. - Он је претучен наочиглед великог броја људи. Није се враћао из изласка, није био пијан, није започињао кавгу... Кренуо је у позориште. Хитна га је збринула, има шавове изнад обрве, а детаљним прегледом утврђено је и да му је сломљена кључна кост. Речено нам је да ће полиција поднети пријаву по службеној дужности, али ћемо и ми то урадити. Овакво понашање не сме да прође некажњено.