СЛОБОДАН Перишић (53) из Београда приведен је у среду због сумње да је тело своје мајке Стеване Перишић (85) закопао у гаражи породичне куће на Дедињу. Несрећна жена преминула је 10. октобра, а син је, након десет дана чувања леша у кући, одлучио да је сакрије јер наводно није имао пара за сахрану.

Полицији га је пријавила бивша супруга, која живи у кући поред. Она је приметила да свекрву није видела неколико дана. Према незваничним информацијама, Стевана је била девизни пензионер и примала је око 1.700 евра месечно. Ово се наводи као могући мотив за прикривање њене смрти, јер је, наводно, син желео да настави да добија пензију.

Пре него што се одлучио на овај стравичан потез, Слободан је леш држао у кревету прекривен чаршавом, а када је почело да се распада, одлучио је да га пренесе у купатило. Беживотно тело старице положио је у каду, ледио је воду у флашама и то стављао поред. Међутим, како су дани пролазили, тело се све више распадало и смрад се ширио кућом, па је син одлучио да леш после десет дана закопа у гаражу. У понедељак је почео да копа рупу, када је бивша супруга, која живи у суседној кући, приметила да се нешто чудно дешава. Каљавог и са ашовом у рукама затекла га је у дворишту. Како јој није одговорио на питање где му је мајка, одлучила је да у среду раном зором оде у полицију и пријави га.

ДВЕ И ПО ГОДИНЕ У КОВЧЕГУ ПОЧЕТКОМ године тело непознате жене у мртвачком сандуку пронађено је у београдском насељу Железник, у ковчегу који је био умотан у најлон. Први резултати истраге показали су да је у питању тело жене која је умрла пре две и по године, а на разговор је тада приведен њен син. Он је полицији објаснио да није имао новца да плати сахрану, и да због тога није пријавио мајчину смрт. На основу прикупљених података тужилаштво је донело одлуку да не подноси кривичну пријаву против њега.

Када су се припадници МУП појавили на вратима куће у Доментијановој улици на Дедињу, одмах је признао да му је мајка умрла и да ју је сахранио у гаражи. У разговору са полицијом тврдио је да се на тај потез одлучио јер није имао новца да погреб обави на гробљу. Кад га је полиција питала зашто није звао Хитну помоћ да пријави смрт и тражи од надлежних да се жена сахрани о трошку државе, рекао је да није знао да то може. У току дана, око поднева, у пратњи полиције из куће је одведен на информативни разговор.

Комшије наводе да је Слободан бринуо о мајци која је била непокретна, али и да је у више наврата знао да понови да ће је "убити, јер више нема снаге да се стара о њој".

- Нисмо је видели више од месец дана, она је била веома стара и болесна жена - додају комшије. - Не знамо чиме се Слободан бави, нити да ли је икад нешто радио за своје 53 године. Али не могу да верујем да баш толико није имао да је морао да је закопа. Породица је живела у две куће, у једној је Слободан становао са мајком, а у другој његова бивша супруга и њихов син.У току дана припадници полиције обавили су увиђај. Након што је утврђено да је тело закопано, позвани су гробари који су ископали леш. Беживотно тело старице послато је на обдукцију како би се утврдио тачан узрок смрти.