У центру Суботице, извршена је оружана пљачка банке Поштанске штедионице у среду ујутро тако што су нападнути радници транспорта новца, испред саме банке, и том приликом украдена је врећа са, како се незванично сазнаје, око милион евра.

Прочитајте још: ОРУЖАНА ПЉАЧКА У СУБОТИЦИ: Из банке однето око милион евра

Још увек није званично потврђено о којој суми се ради, али из више извора блиских истрази помињао се износ од око милион евра. Много тога док траје истрага је под велом тајне али снимак са надзорне камере који смо јутрос објавили говори доста о начину извршења, односно како се сам чин одиграо.

На снимку се види како из паркираног возила, преко пута банке Поштанске штедионице, излази крупнији мушкарац, под маском, прска сузавцем једног запосленог фирме која је радила транспорт новца, насрће на другог, такође прска сузавцем, први из обезбеђења дотрчава и узима кесу на новцем, утрчава у банку, пљачкаш креће за њим, после неколико секунди излази са "пленом", улази у возило са стране возача, стартује аутомобил и након испаркиравања одлази са места извршења.

На лице места, непосредно по извршењу пљачке, стигле су прве полицијске јединице, док су врло брзо ангажоване и друге јединице на више локација у граду, поготово на излазним тачкама из града. Опсежна потрага је кренула снажно, док се радио увиђај у Улици Димитрија Туцовића, многи Суботичани нису били ни свесни о чему се ради.

Суботичка полиција апелује на све грађане који су били сведоци извршења кривичног дела, односно поседује неке информације које би могле бити корисне у даљој истрази, да се јаве лично у зграду Полицијске управе или позову 192. Свака информација ће бити проверена.

(subotica.com)