У фабрици "Милан Благојевић - наменска", у 13.47 сати дошло је до технолошког пожара у којем су двјица радника И.Ј. и М.С. лакше повређени.

Како Новости сазнају, пожар се догодио у погону ракетних горива, на грубом ваљку, приликом израде двобазних барута.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У ПОЖАРЕВЦУ: Убио жену на наговор друга, ударио је аутом док је возила бицикл

После указане лекарске помоћи у лучанском Дому здравља, оба радника су пуштена кући.

Према сазнањима Новости, пожар је избио у погону у којем је, иначе, технолошком производњом пожар предвиђен као могућност. Надлежни у фабрици су демантовали прве информације које су се појавиле да је у предузећу дошло до експлозије.

- Један радник је задобио повреде приликом бега, када је избио пожар и ради се о угруваности леђа. Други радник има повреду на лакту, а ватра му је осмудила косу и спољну ушну шкољку - рекла нам је др Даница Стефановић, директорка лучанског Дома здравља, закључивши да се ради о лакшим телесним повредама, те су радници пуштени кући.

Шта више, како сазнајемо, они су се вратили у фабрику и наставили посао у другој смени.

Да подсетимо, у овој фабрици 14. јула 2017. године, догодила се несрећа у којој су погинула двојица радника Миломир Миливојевић и Милојко Игњатовић. Родитељи Миливојевића потом су подигли тужбу против директора ове фабрике Радоша Миловановића, као и против руководиоца погона Владимира Лончаревића и Тома Стојића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - После вишедневног медијског линча, огласили се радници “Милан Благојевић - наменска”: Злоупотребљена смрт колеге

Јавност је осудила поступак неколико стотина радника који су се почетком октобра ове године окупили испред ивањичког суда у знак подршке генералном директору Миловановићу. Тада је дошло и до вербалног сукоба између окупљених радника и породице настрадалог раника. Следеће рочиште заказано је за 15. новебар, за када су радници поново заказали окупљање испред суда.