МАТИ, нема нам више Даче! То су биле прве речи Стефана Грујичића, ученика трећег разреда Гимназије "Вук Караџић" у Лозници, када су његова мајка Јелена и отац Драган стигли на место несреће на путу Шабац - Лозница у којој је погинуо Дамјан Решевић.

На тројицу младића који су се кретали друмом враћајући се са славља налетео је аутомобилом Ж. М. (28), који је био у тешко алкохолисаном стању. Двојица дечака су имала више среће.

За "Новости" о драми свог унука сведочи његова бака Боса, коју смо затекли код куће. Родитељи су били код Стефана у болници. Како сазнајемо, повређени младић је најпре пребачен у Ургентни центар у Београду, где је констатовано да повреде главе и других делова тела нису толико опасне. Тренутно је у лозничкој болници, а моћи ће да се врати кући за неколико дана. Он је у великом шоку, болу и жалости за једним од најбољих другара.

- Мислио је да је у недељу сахрана и док је још био у шок-соби, причао је родитељима да мора да изађе Дачи на сахрану - готово кука бака Боса. Уплашена жена не крије да јој се коса и даље диже од помисли шта је могло да задеси и њеног мезимца. А Дамјана, вели, жали као да је њено дете.

- Мајка је Стефана, док је био у шок-соби у Београду, одвраћала од тога да устане и иде на сахрану, а дечаку је то падало веома тешко. Много је волео свог Дачу и били су сјајни другари, обојица узорни дечаци.

Према бакиној причи, дечаци су ишли дуж магистрале, али нису били на коловозу. Били су окренути леђима аутомобилу Ж. М., када је он у пуној брзини налетео. Дамјан је био први до коловоза, Стефан у средини, а Бошко, на крају. Њега "пежо" није закачио. Затим је, препричава бака, аутомобил Дачу носио десетак метара. Дамјана је Хитна помоћ затекла на месту где га је оборен. Бошко је, кажу, запомагао над њим: - Нема више нашег Даче!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Дечак херој: Повукао пријатеља, па завршио под точковима!

Прича се у Клупцима да до трагедије не би дошло да су дечаци, који су били на рођендану у Липничком Шору, имали мрежу на мобилним телефонима. У томе делу често нема мреже због јаких сигнала оператера из суседне БиХ, па момци нису могли да позову такси. Прича се да су телефонима осветљавали пут и очекивали да неко стане макар да им позове такси, као што се догађа у овом крају. Нису имали среће.


САХРАНА

ДАМЈАН Решевић ће у понедељак бити сахрањен на месном гробљу у Клупцима.

- Био је екстра друг, ретко добар дечак, пун позитивне енергије - присећа се Олга, једна од другарица која жали, свим срцем, за њим.

- Када бисмо му се пожалили на нешто, знао је да нас потапше по леђима и каже да уживамо и да је живот тек пред нама. Нажалост, Дача је отишао, а није га окусио - говори Олга.

Возачу "пежоа" Ж. М. (28), који је осумњичен за несрећу и трагичан исход, по истеку полицијског задржавања одређен је притвор до 30 дана, који проводи у Окружном затвору у Шапцу.