НА Градском гробљу у Новом Саду, данас је сахрањен Драган Амиџић Амиџа (55), убијен пре три дана у сачекуши на паркингу испред локала у Сремској Каменици. На вечни починак испратили су га његови најмилији, неутешни ћерка и синови, супруга, мајка и брат. У тужној поворци пријатељи, познаници и запослени у хотелу „Сајам“, чији је Амиџић власник био од 2005. године.

После опела у капели, Амиџићева ћерка се последњи пут опростила од оца. У говору, испрекиданим сузама и јецајима, она је казала да ће га његови најмилији, породица, заувек чувати у срцу. За њих, како је казала, ова планета и град, више никада неће бити исти.

Прочитајте још - Рафали у Сремској Каменици: Убијен Драган Амиџић Амиџа

- Жао ми је што ниси успео да ме научиш да летим, што сам одувек желела – претужним гласом казала је Амиџина ћерка. - Обећавам ти да да ћу то и остварити.

Амиџић је, подсећамо, убијен у недељу увече око 20.45 сати, на паркингу испред локала у Сремској Каменици, где је претходно био гост. Чим је изашао напоље, из оближњег, слабо осветљеног шумарка су одјекнули пуцњи, и пао је смртно погођен.

У њега је, испаљен читав рафал, а на месту крвавог злочина, пронађено је 11 чаура калибра 7,62 милиметара и два деформисана пројектила, за које се верује да су погодили сиву „шкоду“ београдских регистарских ознака, која је била на паркингу.
Егзекутор, који је наводно био у тамној одећи, одмах после тога је побегао, и за њим се од тада трага. Оперативци новосадске полиције истовремено раде и на разотркивању мотива сурове Амиџићеве ликвидације. Ко је и због чега пуцао з њега, још је обавијено велом мистерије.

Фотографије: Љ. П.

Прочитајте још - ПРВЕ СЛИКЕ СА МЕСТА УБИСТВА: У сачекуши убијен Драган Амиџић Амиџа (ФОТО + ВИДЕО)

- Испитујемо све његове контакте, како пословне, тако и приватне – сазнајемо од извора блиског истрази. - Није било пријава да је добијао претње.

Амиџић је међу суграђанима познат по летењу, имао је авионе „галеб Г2“ и њиме је надлетао изнад Штранда и Петроварадинске тврђаве. Овом хотелијеру, међутим, 2014. године написана је пријава, јер је тегљачем – гусеничаром, наочиглед моториста који се окупљају на Мишелуку, провозао ово војно возило, оставивши иза себе порушену заштитну ограду и оштечен коловоз.

Поред тог, расходованог војног возила у дворишту његове породичне куће су још три војна камиона, два џипа, борбено оклопно возило (БОВ), као и топ. Испред куће се налази глисер, а на металној платформи на Дунаву хидро-авион.