Најмање два прокупачка гимназијалца задобила су повреде у тучи, када су их наводно напала двојица Албанаца, након чега им је пружена помоћ у локалној италијанској болници.


Како преносе Јужне вести, њихов повратак из Италије, где су на седмодневној екскурзији, очекује се у недељу, када ће се знати и више детаља о инциденту.

Вест о инциденту потврдио је и начелник Школске управе за Нишавски и Топлички округ Драган Гејо који каже да се чуо са директором Гимназије Драгославом Минићем и да су ђаци сада потпуно безбедни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ ИНЦИДЕНТА НА КиМ: Албанци тукли Србе јер неће да им продају земљу


"Оно што сам сазнао од њега је да су, док су шетали градом предвиђеном рутом у вечерњим сатима, два млађа Албанца са италијанским пасошем притрчала отпозади и ударила два дечака из групе песницом по глави, а након тога побегли. Један ученик је добио мању повреду по глави, а други посекотину на уснама и надувен нос", рекао је Гејо.

Он је додао и да се чуо телефоном и са помоћником министра за средње школе и да је инцидент снимљен видео-надзором, а да су италијански карабињери убрзо након инцидента идентификовали и ухватили двојицу нападача, док је директор Минић дао изјаву у полицији.

На екскурзији у Италији иначе борави 99 ученика прокупачке Гимназије.