У заједничкој акцији припадника Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, и полиције Финске ухапшено је осам особа, док се за још једном трага, због сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Припадници Сектора унутрашње контроле, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су М.Г.(46), полицијског службеника Полицијске станице Савски Венац, као и Н.Ђ. (28), М.С. (37) и Ј.Ч. (36), саопштио је МУП.

Полиција Финске истовремено је на територији ове земље пронашла три лабораторије за производњу марихуане и у њима ухапсила три српска држављанина С.П. (36), М.Г. (43) и Д.В. (28) и финског држављанина Ј.С.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОГЛЕДАЈТЕ: Двоје ухапшено у акцији полиције, заплењено 900 стабљика канабиса (ВИДЕО)

Чланови ове организоване криминалне групе сумњиче се да су у дужем временском периоду на територији Финске организовали производњу марихуане у вештачким условима, њену продају, као и пребацивање тако стеченог новца у Србију.

Претресом објеката у које су биле смештене лабораторије у Финској пронађено је око 650 стабљика канабиса, опрема за узгајање дроге и већа количина новца, евиденције о продаји наркотика, као и уговор о закупу објеката на име ухапшеног полицијског службеника М.Г.

Претресом станова у Србији пронађена је такође документација о закупу објеката, као и плаћени рачуни за њих.

Четворица осумњичених биће, уз кривичну пријаву, приведена Тужилаштву за организовани криминал, наводи се у саопстењу.
Сви ухапшени ће уз кривичну пријаву бити спроведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду, након чега ће бити саслушани, наводи се у саопштењу.